Socio-cultureel FSMB


Daguitstappen
Kortbezoeken
Wandelingen
Vormingen
Lessenreeksen
Sportlessen
Reizen
Diverse
Vrijwilligers gezocht!
Praktische informatie activiteiten
Praktische informatie reizen
Daguitstappen

 
Bijzondere ontmoetingen in Mechelen

 
  • donderdag 17 januari 2019 (bus 1 vanuit Brussel en Halle – bus 2 vanuit Affligem, Vilvoorde en Zaventem)
  • donderdag 24 januari 2019 (vanuit Tielt-Winge, Rotselaar, Tienen en Leuven)

  • 45 euro

Omdat we het niet altijd ver moeten zoeken, houden we vandaag halt in het mooie Mechelen. Ons verhaal brengt ons van de bittere tijden van Wereldoorlog Twee, naar de prachtige art nouveau parel van de Ursulinen tot in de boeiende wereld van de wandtapijtkunst. In 2012 opende Kazerne Dossin. Een Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Een unieke herinneringsplaats waar we samen met onze gids onder andere stilstaan bij de vervolging van Joden en zigeuners in België. Luchtiger wordt het tijdens onze rondleiding bij de Koninklijke Manufactuur De Wit, die in het unieke historische kader van de 15de-eeuwse refugie van de Abdij van Tongerlo, waardevolle (antieke) wandtapijten reinigt, herstelt en presenteert.

Met het bezoek aan het Ursulineninstituut stappen we nog een andere wereld binnen. Een feeërieke wereld waarin art nouveau met neogotiek, neo-empire en art deco versmolten is.

Inbegrepen: koffie en koek ‘s morgens, gegidste bezoeken en toegangen in Kazerne Dossin, Manufactuur De Wit en het Ursulineninstituut, middagmaal, busvervoer en begeleiding


 


 Kerst in Rijsel

 

 

 

  • dinsdag 11 december 2018 (alle opstapplaatsen)

  • Zaterdag 15 december (busvervoer vanuit Halle, Brussel, Tielt-Winge en Leuven)

  • 15 euro

Midden in de winter straalt Rijsel nog meer van levensvreugde! De stad hult zich in haar feestgewaad om ons in een sprookjesachtige sfeer te verwelkomen. Voor een magische kerst, moeten we op de kerstmarkt van Lille zijn. Met zijn prachtige gevels zorgt deze bruisende stad voor een uniek decor. Versierd met duizenden schitterende lichtjes en prachtige decoraties lijken we wel terechtgekomen in een waar sprookje.

inbegrepen: busvervoer en begeleiding


 
 
 

Academische zitting


 

 

  • donderdag 20 december 2018 (alle opstapplaatsen)

  • 45 euro

Domein Westhoek in Oostduinkerke vormt het ideale kader om jullie uit te nodigen voor een blik op de toekomst. We kijken vooruit wat er allemaal te gebeuren staat in 2018 en brengen een presentatie van de activiteiten die S'Academie, S'Plus en Vrije Tijd & Gezondheid voor jullie in petto hebben. Jullie mogen jullie alvast verwachten aan een aantal nieuwe initiatieven en boeiende projecten. Ook de innerlijke mens wordt natuurlijk niet vergeten en wordt verwend met een heerlijk koud en warm buffet. Wie zin heeft om daarna de beentjes te strekken kan hiervoor zowel terecht op de dansvloer, in het zwembad van Domein Westhoek (tegen betaling) of tijdens een wandeling in de gezonde buitenlucht. Inbegrepen: onthaal met koffie, voorstelling activiteiten, aperitief en hapjes, koud en warm buffet, busvervoer en begeleiding.


 
  
S'Academie vzw
  ✉  Adres   Mussenstraat 17-19, 1000 Brussel
  Telefoon    02 546 15 92
  3  Fax   02 546 14 54
  @ E-mail   sacademie.vzw@fsmb.be
   Bankrekeningnummer   BE40 3101 0470 9263
 
 

 
   
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 

 
      
 
 
Vrije Tijd en Gezondheid vzwS'Academie vzwS'Plus Brabant vzwNews et événements