Socio-cultureel FSMB


Shownamiddagen
Reizen
Contactgegevens afdelingen
Nieuws uit de afdeling
Activiteiten
Cursussen
Praktische informatie
Reizen

 


 

Sardinië...het juweeltje in de Middellandse Zee

8 tem 15 mei 2019

 
 

 

 

1290 euro

GEEN supplement single

 

Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee en het eiland onderscheidt zich echt van de rest van Italië. U zal overdonderd worden door de pure schoonheid van het eiland met haar kristalheldere baaien, ongerepte natuur, intrigerend kruispunt van culturen en van eenvoudige en verrukkelijke keuken.

Sardinië wacht om bekend én bemind te worden.

 

Dag 1:

Vlucht vanuit Zaventem naar Sardinië in de vroege ochtend.

Aankomst in het vliegveld van Olbia ten noorden van Sardinië. We genieten van een klein ontbijtje en starten daarna het bezoek aan het historisch centrum van Olbia. Deze stad heeft heel wat overblijfselen uit de Romeinse periode en is omringd door sfeervolle pleinen. De absolute blikvanger van het centrum is ongetwijfeld de vrolijke Spaanse koepel van de Chiesa di San Paolo.

Na het middagmaal rijden we de sfeervolle kustroute af tot in San Teodoro. Deze badplaats is waarschijnlijk het meest hip en trendy van het eiland. We rijden dan verder via een prachtig landschap naar ons verblijfsoord Tempio Pausania, waar we ons intrek nemen in ons hotel.

Avondmaal en overnachting.

 

Dag 2 :

Na het ontbijt vertrekken we naar de westkust waar we de kleine havenstad met Catalaanse invloeden, Alghero,

bezoeken. Deze invloeden zijn te danken aan de verovering van de stad in 1354. De stad wordt dan ook “Kleine Barcelona” genoemd.

Na de lunch maken we een boottocht langs de schitterende Porto Conte baai en via de indrukwekkende kliffen bereiken we de Grotta di Nettuno, één van de mooiste grotten in zijn soort in Europa. Na deze prachtige belevenis rijden we terug naar Tempio voor het avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

 

Dag 3:

Vandaag staat er heel wat op het programma. Na het ontbijt vertrekken we naar de havenstad Porto Torres voor een bezoek van de Ponte Romano, de archeologische zone met zijn Turritano museum en de Terme Centrali, bekend om zijn mozaïeken. We bezoeken uiteraard ook de San Gavino basiliek, één van de belangrijkste Romaanse kerken.

We rijden daarna verder naar de ruïne van Monte D'Accodi, een unieke plek die dateert van 3650 VC.

Na de lunch vertrekken we naar Sassari, een levendige universiteitsstad waar een bezoek aan de Piazza d'Italia niet te missen is.

We rijden dan verder naar Codrongianos, waar de bekenste Romaanse kerk van het eiland zich bevindt, de Santissima Trinita di Saccargia.

Na deze drukke dag verdienen we een lekker avondmaal en een heerlijke overnachting in ons verblijfshotel.

 

Dag 4:

Na het ontbijt vertrekken we naar Castelsardo, een schilderachtig dorpje aan de Noordkust. Dit dorp is genoemd naar het kasteel in het dorp zelf. Dit kasteel werd in de 13de eeuw gebouwd door de familie Dora. Bij het kasteel kunnen we genieten van een adembenemend zicht over het stadje.

Na de lunch rijden we terug via een prachtig landschap gedomineerd door uitgestrekte boomgaarden met kurkbomen en komen we aan in de kurkhoofdstad van het eiland, Calangianus, waar we een typische kurkfabriek bezoeken.

Terug in Tempio krijgen we wat vrije tijd.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 

Dag 5:

Vandaag vertrekken we naar Palau, waar we de boot nemen naar het spectaculaire La Maddalena Archipel. Deze 63 eilandjes vormden ooit de verbinding tussen Sardinië en Corsica. Het grootste stadje van de Archipel is La Maddalena dat werd gesticht aan de oevers van de Cala Gavetta. We volgende de toeristische route waar we adembenemende uitzichten hebben op de andere eilanden.

Na de lunch zetten we onze tocht verder en rijden we over de – 600-meter lange - Passo della Moneta-brug naar Caprera.

We krijgen nog wat vrije tijd en nemen daarna weer de ferry terug naar Pau. Vertrek terug naar ons hotel voor het avondmaal en de overnachting.

 

Dag 6:

Vandaag begeven we ons Zuidwaarts naar Bosa, misschien wel dé verrassing van het eiland. Dit charmante stadje met zijn vrolijk gekleurde huizen heeft een speciale historische sfeer die te danken is aan de Spaanse geschiedenis. We maken een wandeling en bezoeken onder andere de wijk Sas Conzas, de middeleeuwse wijk Sa Costa, de Sa Piana wijk met de prachtige Rococo façade van de Cattedrale del'Immacolata.

Na de lunch begeven we ons door het ruige, maar prachtig landschap naar Macomer voor een bezoek.

Na deze bezoeken vertrekken we weer richting ons hotel voor het avondmaal en overnachting.

 

Dag 7:

Na het ontbijt rijden we naar Azachena. Deze stad is vooral bekend door de Tomba de Giganti Coddu Vecchiu, een begraafplaats daterend uit de bronstijd van 1800-1600 VC.

We rijden dan verder naar misschien wel het meest exclusieve stukje kust op aarde, de Costa Smeralda.

Onze lunch nemen we in Porto Cervo, één van de bekendste plaatsen aan de Costa Smeralda.

We bezoeken uiteraard het centrum met zijn vele exclusieve winkels.

Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel voor onze laatste avondmaal en overnachting in Sardinië.

 

Dag 8:

Na het ontbijt verlaten we ons hotel in Tempio en worden we met de bus naar Olbia gebracht waar we onze vlucht nemen naar Zaventem.

 

 

Begrepen in de prijs:

* Vluchten Zaventem – Olbia – Zaventem met Brussels Airlines

* Bus ter plaatse gedurende het hele verblijf

* Nederlandstalige gids gedurende het hele verblijf

* 7 nachten in een ***(*) hotel in Tempio op basis van half-pension

* 7 middagmalen + water en ¼ wijn

* Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma

* Audiogidssysteem

* Begeleiding vanuit België

* Verzekering

 

Niet begrepen in de prijs:

* Alle persoonlijke uitgaven

* Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens de middagmalen

* Lunch op dag 8

* Facultatieve uitstappen

* Vrijblijvende fooi voor de gids en chauffeur

 

 

OPMERKING:

  • Voor deze reis geldt geen supplement single, doch het aantal singles is beperkt. Snel inschrijven is de boodschap.

  • Het programma kan door onvoorziene omstandigheden of om organisatorische redenen steeds worden gewijzigd

  • Prijzen werden berekend op basis van de huidige luchthaventarieven en huidige wisselkoers. Prijzen zijn onder voorbehoud van mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging.

 

 

  

 
 
 
 
 

 

 
 

Catalaanse Pyreneeën, in de sporen van de katharen

01 tem 10 juni 2019
775 euro

Supplement single: 125 euro

 

Genesteld aan de voet van het Canigou gebergte, in het hart van het Regionaal natuurpark van de Catalaanse Pyreneeën nemen we dit jaar ons intrek in het vakantiecentrum “Clair Canigou” in het prachtige Vernet-ls-Bains.

Van hieruit vertrekken we dagelijks om de regio van dichterbij te bekijken. We maken kennis met “het land van de katharen”, die zich omstreeks 1160 verankerden in de Languedoc.

Dit wordt ongetwijfeld een zeer leerrijke reis.

 

Dag 1:

Vertrek 's morgens vroeg vanuit Brussel en Leuven per autocar

We maken een dagreis en rijden door tot Limoges.

In Limoges nemen we de tijd om deze stad even te bezoeken vooraleer we in het hotel inchecken.

Avondmaal en overnachting in het hotel

 

Dag 2:

Na het ontbijt verlaten we het hotel in Limoges en rijden we richting Montignac.

Onderweg bezoeken we de “Grot van Lascaux”. Deze grot, beroemd om zijn uitzonderlijke rijke en goed bewaarde voorhistorische schilderingen, werd ontdekt in 1940 en is Unesco Werelderfgoed en is. Ze omvat 800 afbeeldingen van bizons, paarden, herten en nog meer voorhistorische dieren.

Na het bezoek zetten we onze trip verder naar ons vakantiecentrum in Vernet-les-Bains.

Vrije lunch onderweg.

Aankomst in het vakantiecentrum “Clair Canigou” voor de installatie.

Avondmaal en overnachting.

 

Dag 3:

Vandaag staat Perpignan op het programma. Deze bijzondere stad beschikt over een rijke geschiedenis. Vandaag de dag zijn de Catalaanse invloeden uit het heden en verleden nog goed zichtbaar. Zo zijn de straatnamen zowel in het Frans als in het Catalaans aangegeven. We maken een wandeling door de stad en bezichtigen de belangrijkste bezienswaardigheden.

We rijden daarna verder naar Cannet plage met zijn langgerekte zandstranden en levende jachthaven. Hier kunnen we rustig onze picknick eten. We genieten van wat vrije tijd op het strand en rijden dan verder naar L'Etang du Canet, een prachtig beschermd natuurgebied, bijzonder door het riet dat daar groeit.

Na deze prachtige bezoeken, rijden we terug naar ons vakantiecentrum.

Avondmaal en overnachting.

 

Dag 4:

Na het ontbijt vertrekken we te voet naar Vernet-les-Bains voor een bezoek aan de wekelijkse markt. We krijgen wat vrije tijd om rond te neuzen.

Middagmaal in het vakantiecentrum.

In de namiddag vertrekken we naar het middeleeuws vestingstadje Villefranche-de-Conflent sinds 1997 ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst als één van de vestingen van Vauban. We nemen de tijd om dit stadje te verkennen en te genieten van de pracht ervan.

Avondmaal en overnachting in ons vakantiecentrum.

 

Dag 5:

Na het ontbijt genieten we van wat vrije tijd in het vakantiecentrum.

Middagmaal in het vakantiecentrum.

Na onze lunch vertrekken we met de bus naar Carcassonne, een middeleeuws vestigingsstadje dat sinds die periode onveranderd lijkt. We nemen het toeristisch treintje dat ons langsheen de bezienswaardigheden loodst.

Na dit bezoek rijden we terug naar ons vakantiecentrum voor het avondmaal en overnachting.

 

 

 

Dag 6:

Vandaag staat Montségur op het programma. Montségur werd gebouwd op een majestueuze rotskam op een hoogte van 1207 meter, omgeven door de indrukwekkende uitlopers van de Pyreneeën. Montségur groeide uit tot hét symbool van het kathaarse verzet tegen de roomse kerk en tegen de Franse overheersers. Voor de dappersten onder ons kunnen we naar het kasteel stappen die zich op zo'n 1200 m hoogte bevindt.

De anderen kunnen genieten van vrije tijd in de stad.

Avondmaal en overnachting in ons vakantiecentrum

 

Dag 7:

Na het ontbijt genieten we van een vrije voormiddag in het vakantiecentrum of voor de sportievelingen onder jullie wordt een wandeling voorzien naar het Klooster van Saint-Martin-du -Caginou.

Na het middagmaal in ons vakantiecentrum vertrekken we voor een bezoek aan de “Pic du Caginou”. We maken er een korte wandeling doorheen de mooie natuur.

Avondmaal en overnachting in het vakantiecentrum.

 

Dag 8:

Vandaag vertrekken we voor een bezoek aan het mooie Andorra La Vella. Andorra is bij velen bekend van het tax-free shoppen. Maar Andorra la Vella is veel meer dan dat. De binnenstad van Andorra la Vella bijvoorbeeld staat bekend om de oude steenstraten en huizen. De stad heeft in totaal zes beschermde monumenten, waarvan vier in het centrum, de Pont de la Margineda bij La Margineda en de Sint-Columbakerk te Santa Coloma.

Na onze picknick genieten we nog wat van vrije tijd in de stad.

Daarna rijden we terug richting Vernet-les-Bains.

Avondmaal en overnachting in ons vakantiecentrum.

 

Dag 9:

Na het ontbijt verlaten we ons vakantiecentrum en starten we de terugreis richting België.

Dagreis met picknick onderweg.

Aankomst in Bourges en bezoek aan de stad.

Na het bezoek, installatie en avondmaal in het hotel.

Overnachting.

 

Dag 10:

Na het ontbijt verlaten we Bourges en zetten we onze trip verder naar onze eindbestemming.

Facultatief middagmaal onderweg.

Aankomst in Brussel en Leuven voorzien in de vroege avond.

 

Begrepen in de prijs:

* Busvervoer vanuit Brussel en Leuven

* Bus ter plaatse gedurende het hele verblijf

* Avondmalen en overnachtingen op de heen- en terugreis

* 7 nachten in het VTF-vakantiecentrum 'Clair Canigou' in Vernet-les-Bains op basis van volpension met water en wijn aan tafel

* Uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma

* Begeleiding vanuit België

* Verzekering

 

Niet begrepen in de prijs:

* Alle persoonlijke uitgaven

* Facultatieve uitstappen

* Dranken tijdens de avondmalen op de heen-en terugreis

* Middagmalen en dranken op dag 1,2 & 10

* Drinkgeld chauffeur

* Supplement single: 125 euro

 

OPMERKING:

  • Het programma kan door onvoorziene omstandigheden of om organisatorische redenen steeds worden gewijzigd

 
 

Cruise naar de Oostelijke Caraïben

25 oktober tem 03 november 20192149 euro (binnenkajuit)

2314 euro (buitenkajuit)

2449 euro (balkonkajuit)

Supplement single: 475 euro

 

 

Het Oostelijk Caraïbisch gebied is altijd een van de mooiste en meest fascinerende bestemmingen ter wereld geweest. Een droom voor elke toerist die wenst te ontspannen in een prachtige omgeving met lange stroken van witte zandstranden, palmbomen, exotisch fruit, het koraalrif gevuld met veelkleurige tropische vissen en een turquoise zee.

Witte stranden met palmbomen, een uitgestrekte oceaan, voortdurend heerlijk weer, lekker eten... Wil je op en top in de watten gelegd worden, dan is een cruise naar de Caraïben echt een aanrader. Aan boord hebben we alle luxe en terwijl het schip door de blauwe wateren glijdt krijgen we de meest exotische plekjes te zien.

 

 

DAG 1:

Transfer vanuit Brussel en Leuven naar Amsterdam.

Vlucht Amsterdam – Miami.

Aankomst in Miami waar de bus ons staat op te wachten voor een sightseeing van deze mooie stad.

Na deze uitstap brengt de bus ons naar het hotel voor ons avondmaal en overnachting.

 

DAG 2:

Na ons ontbijt verlaten we het hotel en brengt de bus ons naar het bekende South Beach. We genieten hier van wat vrije tijd op het strand.

Om 14u is het inchecken op het cruiseship waar we ons installeren en tijd krijgen om te lunchen.

Vrije tijd op het schip.

Diner en overnachting op ons cruiseschip.

 

DAG 3:

We genieten van een vrije dag op het cruiseschip op zee en van alle faciliteiten aan boord.

Middagmaal, diner en overnachting op de boot.

 

DAG 4:

Vandaag staat de hoofdstad van Puerto Rico, San Juan op het programma.

Het sfeervolle San Juan heeft bezoekers veel te bieden. Mede door de grootte en de geschiedenis van de stad heeft San Juan een divers uiterlijk gekregen, waarvan de sporen vandaag de dag nog te zien zijn.

Diner en avondmaal op ons cruiseschip.

 

DAG 5:

We verlaten San Juan en zetten onze vaart verder naar de Amerikaanse Maagdeneilanden. Deze eilanden hebben een kustlijn met vele witte zandstranden, heldere wateren en een kleurrijke onderwaterwereld. Daarnaast staan de Amerikaanse Maagdeneilanden ook nog bekend om de vele ruïnes van suikerplantages en Fort Christian.

We bezoeken uiteraard de belangrijkste bezienswaardigheden van deze eilanden.

Diner en overnachting op ons cruiseschip.

 

DAG 6:

Vandaag komen we toe in Sint-Maarten. St. Maarten is een pareltje in de Caraïbische Zee, een tropisch eiland met groene heuvels met tropische flora en fauna, lieflijke baaien met parelwitte bounty stranden, een azuurblauwe zee. Tijdens deze stop bezoeken we Philipsburg, de hoofdstad van de Sint-Maarten eilanden.

Diner en overnachting op ons cruiseschip.

 

DAG 7:

Rustdag op de boot om te genieten van alle faciliteiten aan boord.

Middagmaal, diner en overnachting op het schip.

 

DAG 8:

Vandaag staat Nassau op het programma. Het populaire eiland, Nassau, straalt een rijk koloniaal verleden uit. De landhuizen uit die tijd werden prachtig beschilderd in pastelkleuren. Een indrukwekkende tolbrug brengt u tot in Paradise Island, een eilandje vlak voor de kust met kilometers lange zandstranden.

Diner en overnachting op ons cruiseschip.

 

 

DAG 9:

Dit is onze laatste dag op de boot en ook weer het einde van een prachtige cruise doorheen de Caraïben. We checken uit in Miami en worden naar het vliegveld gebracht met de bus.

Nachtvlucht van Miami naar Amsterdam.

 

DAG 10:

Aankomst in Amsterdam, waar de bus ons staat op te wachten voor de transfer naar Brussel en Leuven.

 

Begrepen in de prijs:

* Transfers Brussel/Leuven – Amsterdam – Brussel – Leuven

* Vluchten Amsterdam – Miami – Amsterdam met KLM

* Transfers in Miami op dag 1, 2 en 9

* Sightseeing in Miami op dag 1

* 1 avondmaal en overnachting in Miami

* 8-daags verblijf op de MSC Seaside op basis van volpension in de gekozen kajuit

* Drankenpakket All-inclusive

* Animatie en activiteiten overdag en 's avonds

* Spektakels in het theater, live muziek in de bars,...

* Uitstappen zoals voorzien in het programma

* Begeleiding vanuit België

* Verzekering

 

Niet begrepen in de prijs:

* Persoonlijke uitgaven

* Facultatieve uitstappen

* Supplement single: 475 euro

 

OPMERKING:

  • Het programma kan door onvoorziene omstandigheden of om organisatorische redenen steeds worden gewijzigd

  • U moet voor deze reis in het bezit zijn van een internationaal paspoort, tenminste nog 6 maanden geldig na terugreis.

  • Prijzen werden berekend op basis van de huidige luchthaventarieven en huidige wisselkoers. Prijzen onder voorbehoud van mogelijke toeslagen voor fuel- en luchthaventaksenverhoging.

 

Opmerking:
Het programma kan door onvoorziene omstandigheden of om organisatorische redenen worden gewijzigd.
Het toegelaten gewicht van de persoonlijke bagage bedraagd 20 kg.
De organisator wordt niet verantwoordelijk gesteld voor eventuele boetes ten gevolge van overgewicht. 

De aangeboden reizen worden georganiseerd door:
-
VTF België vzw: ondernemingsnummer 0460.969.536, vergunning categorie A 5336
-
CTT

 
 

: ondernemingsnummer 0867.164.657, vergunning categorie A 6259
-

 

TRAVEL EUROPE: ondernemingsnummer 1998/0079, vergunning 12241/1a

 


S'Plus vzw Regio Brussel - Halle - Vilvoorde

  ✉  Adres   Mussenstraat 17-19, 1000 Brussel
  Telefoon    02 546 15 28
  3  Fax   02 546 14 54
  @ E-mail   splus.brabant@fsmb.be
  €  Bankrekeningnummer   BE11 0014 4081 3748 
 
 

 
     
 
 
 

    

 

 

 

       
Vrije Tijd en Gezondheid vzwS'Academie vzwS'Plus Brabant vzwNews et événements